Łopatka pieczona z cebulką i pieczarkami

Łopatka pieczona z cebulką i pieczarkami
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: kasia90
Szybki i bardzo pyszny obiad.

Składniki

Przygotowanie

  1. Łopatkę zamarynowałam na noc. Marynata: 1 opakowanie przyprawy do mięsa wieprzowego wymieszać z sosem sojowym i oliwą z oliwek. Przełożyłam każdy plaster cebulą ( w pół plastry) i popieszyć. Rano mięso do naczynia żaroodpornego i na nie pieczarki w plastry. Całość zalałam bulionem grzybowym (0,5l). Piec 2 h w 200 °.

  2. Ziemniaki obrane i umyte przyprawić przyprawą do ziemniaków i odrobiną soli. Dodać troszkę oliwy z oliwek i pół szkl. bulionu. Włożyć do rękawa i piec 1h w 200°.

Składniki
Składniki