Łopatka pieczona a la Agnieszka

Przepis dnia 2012-03-10
Łopatka pieczona a la Agnieszka
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: agulam22
Pyszne ,rozpływające się mięso.

Składniki

Przygotowanie

  1. Łopatkę dokładnie myjemy,odcinamy nadmiar tłuszczu.

  2. Do miski wlewamy olej,dodajemy sól,pieprz, połamane liście laurowe,ziele angielskie i 2 rozgniecione ząbki czosnku.Wkładamy do tego mięso i dokładnie je smarujemy.Pozastawiamy w lodówce na ok 12h.

  3. Tak zamarynowane mięso wkładamy do rękawa do pieczenia,wraz z cała marynatą.Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 160st i pieczemy ok 2h nie zmieniając temperatury.

  4. Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (1)

alutka50 07 marca 2012
odkrywcze
Składniki
Składniki