Łopatka duszona z cebulą

Łopatka duszona z cebulą
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: kszczepa
Mięciutkie mięsko na obiad.

Składniki

Przygotowanie

  1. Łopatkę kroimy w plastry, lekko rozbijamy tłuczkiem, podsmażmy z dwóch stron na patelni.

  2. Cebulę i pora kroimy w półplasterki, wykładamy na patelnię w której będziemy dusić mięso.
    Na cebulę kładziemy podsmażoną łopatkę, dolewamy wodę tak, aby przykryła mięso i dusimy na wolnym ogniu około 1 godz.

  3. W międzyczasie obieramy czosnek, siekamy i oddajemy do mięsa.
    Gdy mięso będzie już miękkie solimy, dodajemy pieprz i majeranek.

  4. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką

  5. Smacznego :)

Składniki
Składniki