Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łódki z mortadeli"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 277
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 277
Składniki
Mortadelę pokrój w niezbyt grube plastry. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż wędlinę z obu stron. Z jednej strony smaż ją dłużej, aby utworzyły się miseczki.
Cebulę obierz i drobniutko pokrój. Pieczarki umyj, osusz i pokrój w plasterki. Rozgrzej olej i podsmaż cebulę. Dodaj plasterki pieczarek i smaż tak długo, aż odparuje nadmiar płynu.
Do każdej miseczki włóż trochę pieczarek, posyp niewielką ilością tartego żółtego sera. Wstaw do piekarnika i zapiekaj do chwili, aż ser się rozpuści. Podaj na gorąco, udekorowane zieleniną.
Porcje 5 40 min Cena 0,60 zł Kalorie 340 kcalŹródło: Bella Relaks