Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łódeczki z wędzonymi szprotkami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 200
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 200
Składniki
Bagietkę pokrój w ukośne kromeczki, każdą posmaruj masłem. Jajka włóż do zimnej wody, gotuj 10 minut od momentu zagotowania, zalej zimną wodą. Ogórek umyj, pokrój w cienkie plastry. Szprotki osącz z oleju.
Na każdej kromce ułóż kolejno plasterek ogórka, plasterek jajka oraz szprotkę i przymocuj, wbijając wykałaczkę. Gotowe łódki przypraw solą i pieprzem. Układaj na paterze.
Czas: około 20 minut.Źródło: Dobry Tydzień