Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łódeczki z kurczaka z ricottą i liśćmi szpinaku"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 69
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 69
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Składniki
55 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji 3,80 zł • Przepis na 2 porcje
<strong> Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>
Piersi myję, osuszam papierowym ręcznikiem i ostrym nożem nacinam wzdłuż (z gładkiej strony); nie przecinam ich. Rozchylam nacięcie, by powstała łódeczka. Mięso nacieram przyprawami i odstawiam na mniej więcej godz. do lodówki.
Liście szpinaku myję, osuszam i chwilę smażę na maśle (aż zmiękną). Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek i sól. Duszę bez przykrycia, by sok odparował. Studzę na sicie. Mieszam z serkiem, doprawiam gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Gotowym farszem wypełniam łódeczki z piersi. Wkładam je do naczynia do zapiekania, skrapiam oliwą (lub olejem) i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 200oC. Piekę ok. 40 min, aż mięso z wierzchu się zapiecze.Źródło: Kobieta i życie