Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Litewskie naleśniki z twarogiem i owocowym musem"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 72
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
Jajka wymieszaj mikserem z łyżeczką cukru oraz mąką, mlekiem i wodą gazowaną. Ciasto przykryj i odstaw na 20 minut. W tym czasie twaróg utrzyj z pozostałym cukrem oraz cukrem waniliowym. Śmietanę lekko ubij, połącz z serem. Nadzienie przypraw do smaku sokiem z limonki.
Rozgrzej dużą patelnię. Wylewaj na nią małe porcje oleju, a potem porcje ciasta. Smaż cienkie naleśniki. Morele zmiksuj razem z zalewą na gładki mus. Gotowe naleśniki posmaruj serowym farszem. Zwiń. Rulony potnij w grube plasterki. Na talerze wylej porcje musu. Ułóż naleśniki. Udekoruj konfiturą i np. melisą cytrynową.Źródło: Naj