Letni obiad

Letni obiad
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Z darów ogrodu

Przygotowanie

  1. Zrobiłam mizerie- śmietana rozrzedzi się, gdy ogórki puszcza sok od soli.

  2. Pomidory pokroiłam w ósemki, posoliłam i posypałam dymką.

  3. Ugotowałam fasolkę szparagową do miękkości w osolonej wodzie.
    Na patelni przyrumieniłam bułkę tartą i po wyłączeniu ognia dodałam masło. Dosoliłam ją do smaku.

  4. Wyszorowane młode ziemniaki ugotowałam w nieosolonej wodzie. I posiekałam koperek do posypania. Nie soliłam ich- sos czosnkowy będzie z solą.

  5. Wymieszałam majonez ze śmietaną. Dodałam pokrojony szczypiorek, przeciśnięty ząbek czosnku, sól i pieprz.

  6. Ugotowałam jaja na twardo 8 minut od zagotowania wody. Jaja były od rodziny, nie chowam kur :D

  7. Opanierowałam boczniaki i plastry cukinii, usmażyłam je na oleju rzepakowym, odsączyłam na ręczniku papierowym i posoliłam po wierzchu.

  8. Można nakładać :)


  9. Smacznego :D

Komentarze do przepisu (23)

Docherro 24 lipca 2019
Alez pyszności i jak cudnie podane...mniam....:)
slodkisentyment 24 lipca 2019
Przepyszny ten obiadek. Aż się buzia cieszy :)
kucharka-amatorka 25 lipca 2019
Pięknie, zdrowo, kolorowo.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki