Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Letni barszcz ukraiński"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Składniki
Buraki wyszoruj, upiecz do miękkości w łupinkach (ok. 90 minut w temp. 170 st). Włoszczyznę oraz dymki obierz, opłucz, drobno pokrój. Zagotuj 2 litry wody. Wrzuć włoszczyznę. Wkrusz kostki bulionowe.
Kiedy bulion z warzywami zawrze, dodaj listki laurowe. Zmniejsz płomień i gotuj dalej 15 minut. Buraki wyjmij, obierz, 1 pokrój w plasterki, a resztę – grubo zetrzyj.
Do gotującej się zupy włóż buraki. Dodaj koncentrat. Gotuj jeszcze 10 minut.
Barszcz przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem. Gotową zupę rozlej do talerzy.
Posyp dymkami. Na wierzch nałóż po łyżce jogurtu.Źródło: Tina