Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Leszcz w warzywach"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5599
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 387
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 88
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5599
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 387
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 88
Składniki
Rybę umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i oprósz solą oraz pieprzem. Cebule pokrój w piórka, papryki w paski, a por w talarki.
Czosnek rozgnieć. Wszystkie warzywa i czosnek wymieszaj, oprósz
solą oraz pieprzem i skrop olejem.
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Włóż rybę, skrop delikatnie olejem. Część warzyw włóż do wnętrza ryby, a pozostałe ułóż na wierzchu. Całość posyp wiórkami masła, które pozostało. Piecz w temperaturze 180° C ok. 40 min.
Potrawę udekoruj plastrami cytryny i natką pietruszki.Źródło: Świat i Ludzie