Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leśny kociołek Kaukai Semigali dziś ze składników z magicznego ogrodu dziś serwuje skład - Niebieskie ziemniaki Anneliese, pasternak, marchew, kminek, papryka mielona słodka , por, ziele świeże pokrzywy, seler naciowy, lubczyk, bulion, czosnek niedźwiedzi .. Sposób przygotowania : Warzywa czyli pasternak, marchew,ziemniaki, por, seler naciowy kroimy i wrzucamy do garnka z odrobiną wrzącego oleju wraz z kminkiem i papryką mieloną i blanszujemy przez około 5 do 10 minut .. Po czym zalewamy bulionem , dodajemy posiekaną młodą pokrzywę , czosnek niedźwiedzi, lubczyk i gotujemy do miękkości .. Ps. Zupa jest bardzo zdrowa i bardzo słodka, mimo że nie zawiera w składzie cukru .. Swoją słodkość zawdzięcza warzywom , więc znakomicie nadaje się nawet dla dzieci Podawać można z litewskim lub łotewskim chlebem kminkowym na jabłkowym zakwasie .. Danie inspirowane kuchnią pradawnych ludów Semigali ( obecnie Litwa, Łotwa, Estonia)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 574
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 339
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 574
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 339
Składniki
Sposób przygotowania : Warzywa czyli pasternak, marchew,ziemniaki, por, seler naciowy kroimy i wrzucamy do garnka z odrobiną wrzącego oleju wraz z kminkiem i papryką mieloną i blanszujemy przez około 5 do 10 minut .. Po czym zalewamy bulionem , dodajemy posiekaną młodą pokrzywę , czosnek niedźwiedzi, lubczyk i gotujemy do miękkości .. Ps. Zupa jest bardzo zdrowa i bardzo słodka, mimo że nie zawiera w składzie cukru .. Swoją słodkość zawdzięcza warzywom , więc znakomicie nadaje się nawet dla dzieci Podawać można z litewskim lub łotewskim chlebem kminkowym na jabłkowym zakwasie