Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leniwe pierogi pomidorowe polane masłem z prażonymi migdałami. Najlepsze podsmażone,.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 238
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 117
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 610
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 238
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 117
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 610
Składniki
Ugotowane i wystudzone ziemniaki przeciśnij przez praskę wraz z serem. Oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do sera i ziemniaków a białka ubij na sztywno. Dodaj ją potem do masy wraz z mąkami i koncentartem. Wyrób krótko masę. Podziel na trzy części i z każdej uformuj wałki obtaczając je w mące. Wałki pokrój w ukośne kluski. Gotować we wrzątku po wypłynieciu mniej wiecej 1 minutę. Polać masłem z prażonymi migdałami.