Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 842
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 842
Składniki
Twaróg mielimy, odciskamy jeśli jest taka konieczność. Do przetartego twarogu dodajemy jajka, jedną łyżkę masła, mąkę i szczyptę soli. Mieszamy to wszystko mikserem lub ucieramy drewnianą kulą.
Tak umieszane ciasto wrzucamy na stolnicę, formujemy paski, kroimy w paseczki i wrzucamy do gotującej i osolonej wody. Gotujemy ok.2 minuty i wykładamy na talerz.
Całość polewamy śmietanką i posypujemy cukrem. Lubię też wersję posypaną cynamonem. Jak kto woli:)