Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leniwe można robić różnie. Moje są mocno serowe i puszyste, dzięki ubitej pianie z białek.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 268
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 268
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Składniki
Ser zmielić, dodać do niego żółtka, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z serem i mąką. Z ciasta serowego formować wałki o średnicy ok. 3 cm, spłaszczyć, tępą stroną noża zrobić kratkę. Kroić ukośne kluski i natychmiast gotować w lekko osolonej wodzie. Czas gotowania to 2- 3 minuty. Leniwe można podawać polane stopionym masłem i posypane zrumienioną bułką tartą, z cukrem lub bez, jak kto lubi. :)) Smacznego.