Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj będzie łatwo, tanio i pysznie. Leniwe kluski z serka homogenizowanego to bardzo smaczne danie, które zrobicie w mig. Kluseczki są niezwykle delikatne i puszyste. Podawać je możecie z dodatkiem podsmażanej na maśle bulki tartej, lub z masłem i cukrem. Świetnie będą się one również komponować z dodatkiem sezonowych owoców. Bardzo je Wam polecam.
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 488
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88294
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 488
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88294
Składniki
W misce wymieszać serek, jajko, sól i mąkę. Tak przygotowane ciasto na kluski odstawić na bok na 15 minut.
W garnku zagotować wodę. Wodę lekko posolić. Ciasto przełożyć na płaski talerz i za pomocą łyżki odcinać z ciasta małe kluski. Patrz film. Kluski gotować do momentu kiedy wypłyną na powierzchnię.
Ugotowane kluski wyłowić z wody za pomocą łyżki cedzakowej i przelozyc na talerz. Podawać z ulubionymi dodatkami, np.: z bułką tartą podsmażoną na maśle. Smacznego!