Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli mamy gotowane ziemniaki np. z wczoraj to w ciągu 15 minut można mieć obiad...
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 76
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 76
Składniki
Ziemniaki i twaróg przecisnąłem przez prasę. Następnie dodałem mąkę oraz jajko i zagniotłem ciasto. Z całości odrywałem kawałki z których robiłem lekko spłaszczone„walce” i ciąłem na ukos tworząc kształt podobny do kopytek. Gotowałem 3-5 minut od wypłynięcia na wierzch w lekko osolonej wodzie.
Leniwe są uniwersalne w podaniu. Smakują zarówno z masłem i cukrem, z jogurtem/śmietaną i jak i bułką tartą.