Lekkie risotto

Przepis dnia 2011-09-20
Lekkie risotto
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: taura
Lekki obiad na koniec lata

Składniki

Przygotowanie

  1. Na gorącą oliwę wrzuciłam pokrojone w plasterki marchewkę, w kosteczkę cukinię, w piórka cebulę i 6-7 łyżek ryżu. Podsmażyłam chwilkę, po czym dolałam ok. 0,5 litra wody, szczyptę chili, osoliłam i przykryłam. Dusiłam na niewielkim ogniu pilnując, aby pęczniejący ryż nie wchłonął całej wody. Kiedy ryż był prawie miękki dodałam garść siekanej natki pietruszki. Dusiłam jeszcze ok. 5 minut. Dla smaku na koniec dodałam łyżkę jasnego sosu sojowego.

Komentarze do przepisu (1)

kathleen 18 września 2011
Trafnie opisałaś to risotto;) Przepis do ulubionych.
Składniki
Składniki