Lekkie gołąbki z młodej kapusty

Lekkie gołąbki z młodej kapusty
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Troszkę odchudziłam tradycyjne gołąbki, zamieniłam na lżejsze mięso karkówkę oraz biały ryż na brązowy. I podałam bez żadnych ciężkich sosów. Bardzo nam smakowały. To dobry pomysł na dietetyczny obiad. Polecam spróbować tej wersji!

Składniki

  • główka młodej kapusty
  • dwa podwójne filety z kurczaka
  • 2 woreczki brązowego ryżu
  • cebula
  • sól, świeżo mielony pieprz, ulubione zioła

Przygotowanie

  1. Kapustę sparzyć. Mięso zmielić, dodać na pół ugotowany ryż, przyprawić. Dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę. Całość dobrze wymieszać. Na liściach kapusty układać po 2-3 łyżki farszu, zwijać gołąbki i ściśle układać w garnku. Całość podlać wodą. Gotować około godzinę.

Komentarze do przepisu (3)

Futka 17 czerwca 2014
Przepyszne! :)
mufinka 17 czerwca 2014
Pyszności, dawno nie robiłam gołąbków, teraz się już chyba ode mnie nie odczepią! :)))
Konto usunięte 17 czerwca 2014
były gołąbki z kaszą.. i innymi farszami, ale kurczak jako farsz i brązowy ryż w liściach młodej... Czytaj całość »
były gołąbki z kaszą.. i innymi farszami, ale kurczak jako farsz i brązowy ryż w liściach młodej kapusty..ciekawe jaki to ma smak, zabieram do książki i jak znajdę czas muszę wypróbować!
Składniki
  • główka młodej kapusty
  • dwa podwójne filety z kurczaka
  • 2 woreczki brązowego ryżu
  • cebula
  • sól, świeżo mielony pieprz, ulubione zioła
Składniki