Lekki makaron z pieczarkami i szpinakiem

Lekki makaron z pieczarkami i szpinakiem
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: alepysznie
Świetny przepis na makaron z pieczarkami, kiedy po pracy nie masz czasu na stanie przy garach.

Składniki

  • Makaron spaghetti 150 g
  • Szpinak 60 g
  • Parmezan 40 g
  • Serek śmietankowy 70 g
  • Pieczarki 150 g
  • Masło 20 g
  • Bulion 1/3 szklanki
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Ugotuj makaron, posiekaj czosnek, oczyść i pokrój pieczarki.

  2. Na dużej patelni roztop masło, dodaj pokrojone pieczarki, dopraw solą i pieprzem. Upewnij się, że pieczarki są całkowicie suche przed dodaniem ich na patelnię. Gotuj pieczarki przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu, dopóki nie będą miały złotego koloru.

  3. Dodaj czosnek i mieszaj przez chwilę. Następnie wlej bulion, dodaj serek śmietankowy i parmezan. Mieszaj aż wszystkie składniki się połączą. Jeśli sos jest dla Ciebie zbyt gęsty wlej odrobinę bulionu.

  4. Kiedy otrzymasz odpowiednią konsystencję sosu dodaj szpinak i gotuj mieszając od czasu do czasu.

  5. Na sam koniec dodaj makaron i gotuj jeszcze przez chwilę, aż wszystkie składki się ze sobą połączą.

  6. Posyp parmezanem i smacznego!

Składniki
  • Makaron spaghetti 150 g
  • Szpinak 60 g
  • Parmezan 40 g
  • Serek śmietankowy 70 g
  • Pieczarki 150 g
  • Masło 20 g
  • Bulion 1/3 szklanki
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól i pieprz
Składniki