Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania jednogarnkowe mają wielu zwolenników. I to jest właśnie takie danie. Mięso i warzywa. A fasolka szparagowa jest pyszna.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 256
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 256
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Składniki
W garnku, na rozgrzanym oleju zeszklić cebule pokrojone w kostkę. Dodać pokrojone mięso. Mieszać, dusić aż mięso straci surowość. Dodać starte na tarce, na grubych oczkach marchewki. Mieszać i dusić kilka minut. Dodać oczyszczoną, umytą i pokrojoną w mniejsze kawałki fasolkę i 1,5 szklanki gorącej wody. Gotować do miękkości mięsa. Dodać pomidory bez skórek i piętek ( skórkę pomidorów ponacinać na krzyż i zalać gorącą wodą, a następnie przełożyć do zimnej wody. Skórki same będą odchodzić ) i cukier, paprykę, chili, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Gotować jeszcze kilka minut. Gulasz podawać gorący oprószony obficie koperkiem. Smacznego. Porady Można zagęścić gulasz mąką. Łyżka mąki wymieszana w 1/2 szkl zimnej wody.