Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekki chłodnik z botwinki"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 219
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 514
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14446
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 219
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 514
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14446
Składniki
??Wszystkie warzywa dokładnie umyj i osusz.
Botwinkę przebierz, wy- rzuć brzydkie liście, a resztę poszatkuj i ugotuj w niewielkiej ilości osolonej wody.
Rzodkiewkę oraz ogórka pokrój w plasterki. Szczypiorek i koperek drobno posiekaj.
Do odcedzonej i przestudzonej botwinki dolej kefir oraz jogurty. Dopraw solą, pieprzem i kwaskiem cytrynowym.
Dorzuć resztę przygotowanych składników, po czym wstaw chłodnik do lodówki.
Schłodzoną zupę podawaj np. z jajkiem ugotowanym na twardo.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax