Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekki bulion z klopsikami"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 9
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 81
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 92
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 9
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 81
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 92
Składniki
Warzywa oczyść, obierz i opłucz, potnij w plasterki. W garnku zagotuj ok. 1 i 1/2 litra wody. Wrzuć jarzyny. Wkrusz kostki bulionowe. Postaw na ogniu i gotuj ok. 20 minut. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij.
Ser zetrzyj na tarce o małych otworkach. Do mięsa dodaj kajzerkę i ser, wbij jajko. Masę przypraw solą i pieprzem, dobrze wyrób. Uformuj z niej kulki. Obtocz je w mące.
W garnku zagotuj posoloną wodę. Do wrzątku włóż klopsiki, gotuj 10 min. Potem ostrożnie wyjmij je łyżką i przełóż do garnka z zupą. Bulion ewentualnie przypraw do smaku. Koperek posiekaj, posyp nim gotowe danie. Od razu podawaj.
<strong>Jedna porcja zawiera: 280 kcal.</strong>Źródło: Tina