Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekki barszczyk ukraiński"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 316
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 280
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 316
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 280
Składniki
Botwinkę oraz wszystkie warzywa z włoszczyzny (w zależności od rodzaju) oczyść, obierz, potnij w słupki. Kapustę opłucz, poszatkuj. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dołóż włoszczyznę, botwinkę i kapustę. Chwilę razem smaż.
Dodaj ziele angielskie i listki laurowe. Zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i gotuj 20 minut. Przypraw do smaku solą, pierzem, cukrem oraz roztartymi ząbkami czosnku.
Pod koniec gotowania zupę wymieszaj z koncentratem i ponownie przypraw. Gotowy barszcz rozlej do talerzy. Posyp posiekanym koperkiem. Podawaj z jogurtem.Źródło: Tina