Lekka wątróbka drobiowa

Lekka wątróbka drobiowa
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: monniqua
Bardzo lekka wątróbka. Świetnie komponuje się z surówką z marchwi.

Składniki

  • wątróbka drobiowa, 700g
  • cebule, 2 średnie
  • kostka rosołowa, 1 szt.
  • woda, 1,5 szklanki
  • sól, pieprz, do smaku

Przygotowanie

  1. Wodę wlać na patelnię, dodać kostkę rosołową i czekać, aż się rozpuści.

  2. W tym czasie wątróbkę obrać z błonki i pokroić na mniejsze kawałki.

  3. Gdy kostka się rozpuści dodać wątróbkę i przykryć. Gotować ok. 10-15 min ( czas zależny od preferowanego poziomu krwistości ) co jakiś czas mieszając.

  4. W międzyczasie pokroić cebulę w drobne talarki. Dodać do wątróbki.

  5. Następnie doprawić solą i pieprzem i gotować jeszcze chwilę, by odparował nadmiar wody. Smacznego :)

Składniki
  • wątróbka drobiowa, 700g
  • cebule, 2 średnie
  • kostka rosołowa, 1 szt.
  • woda, 1,5 szklanki
  • sól, pieprz, do smaku
Składniki