Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lekka potrawka chińska"
Szybka i smaczna
Odsłon: 14888
Polecam.
Odsłon: 487
Szybka i smaczna
Odsłon: 14888
Polecam.
Odsłon: 487
Składniki
Grzyby mun zalej wrzątkiem, posól i odstaw na kwadrans. Następnie pokrój w paski razem z piersią kurczaka.
Podsmaż w woku na rozgrzanym oleju i dopraw przyprawą orientalną.
Następnie dorzuć poszatkowaną cebulę i kapustę pekińską, seler naciowy pocięty w plastry, paprykę pokrojoną w kostkę i słupki marchewki.
Całość zalej mleczkiem kokosowym wymieszanym z sosem sojowym.
Na koniec dorzuć pędy bambusa i posiekaną kolendrę. Danie serwuj np. z ryżem jaśminowym.Źródło: Telemax