Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na wyjątkowo aromatyczne leczo z piekarnika pochodzi z 466. odcinka „Ewa Gotuje".
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 263
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 450
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 118
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2191
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 263
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 450
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 118
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2191
Składniki
Z papryk wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Pieczarki posiekać w plastry, cebule w piórka, kiełbasę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki. Wszystko wrzucić do naczynia żaroodpornego obficie natłuszczonego masłem. Przyprawić papryką. Posolić. Wymieszać.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i zapiekać bez pokrywki przez 20-25 minut. Po tym czasie wlać przecier pomidorowy, przykryć i piec przez kolejne 25 minut.
Podawać z pieczywem. Na talerzu udekorować siekaną natką pietruszki.