Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Leczo z parówkami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 212
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 212
Składniki
Paprykę podziel na cząstki. Ziemniaki zagotuj w osolonej wodzie, ostudź i pokrój w kostkę. Kawałki parówek podsmaż na rozgrzanej oliwie. W garnku zagotuj szklankę wody i sok z ananasa.
Wsyp pokrojoną papryczkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojony imbir, cukier oraz łyżeczkę soli. Całość gotuj na małym ogniu 10 minut. Następnie wlej sok z limonki i ocet.
Mieszając dodaj mąkę ziemniaczaną z wodą. Do sosu wrzuć warzywa i gotuj przez chwilę na małym ogniu, aż papryka będzie miękka.Źródło: Na żywo