Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, dzisiaj zapraszam na bardzo lekki, ale pożywny obiad. Znajdziemy w nim bogate w witaminy warzywa, energetyczny kurczak i mało kaloryczny ryż. Z pewnością taka propozycja przyda nam się po świątecznych i sylwestrowych szaleństwach kulinarnych. Smacznego :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Doprawić solą i pieprzem. Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Marchew i pietruszkę obrać, a następnie pokroić w kostkę. Papryki, cukinie również pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Czosnek przecisnąć przez praskę, cebule pokroić w większe kawałki. Na rozgrzanym oleju (najlepiej w większym garnku) podsmażyć cebulki i czosnek, a po chwili dodać pokrojonego kurczaka. Smażyć do zarumienienia. Dodać marchewkę i pietruszkę, chwilę podgotować. Następnie dodać paprykę żółtą, czerwoną i przyprawy (liście laurowe, ziele angielskie, paprykę słodką i ostrą). Po ok. 10 minutach dodać cukinię i pomidory. Całość gotować na małym ogniu przez ok. 30 min. Na sam koniec w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Podawać z ugotowanym ryżem.
Smacznego :)