Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Leczo z kurczakiem"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 313
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 117
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 313
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 117
Składniki
??Piersi kurczaka umyj, osusz i oczyść z błonek. Pokrój je w kostkę, natrzyj solą z pieprzem, a następnie posyp oregano, pomidorami suszonymi z czosnkiem oraz słodką papryką. Przełóż mięso do miski, owiń je folią i odstaw. Po godzinie wyciągnij kurczaka i oprósz go mąką.
??Obraną cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Cukinię pokrój w cienkie półplasterki, a pomidorki przetnij na pół.
Na oleju podsmaż mięso i przełóż na półmisek.
Zeszklij czosnek z cebulą, dorzuć cukinię wraz z pomidorkami. Zalej całość bulionem i duś przez kwadrans.
Na koniec dodaj kurczaka Podgrzewaj kilka minut.Źródło: Telemax