Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Leczo z klopsikami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 491
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 491
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Składniki
Posiekaną cebulę podsmaż na oleju, po czym dodaj pokrojone w kostkę papryki, bakłażana i cukinię. Duś całość ok. 20 minut na małym ogniu.
Następnie dołóż pomidory z puszki, dolej sos pomidorowy i posyp warzywa czubrycą, solą oraz pieprzem.
Mięso przełóż do miski, po czym dodaj posiekaną cebulę z czosnkiem i koperkiem, a także majeranek, sól, pieprz i kaszę mannę. Z masy uformuj kulki. Obtocz je mące i gotuj około 15 minut.
Nalej leczo do miseczek i dołóż klopsiki. Udekoruj potrawę listkami bazylii.
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>Źródło: Super TV