Leczo z kiełbasą.

Leczo z kiełbasą.
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Aromatyczne leczo ,bardzo syte i smaczne.

Składniki

  • 6 papryk po 2 szt.czerwona,zielona i żółta
  • 2 cebule,cukinia ponad 1 kg
  • 800g kiełbasy śląskiej drobiowej
  • 4 pomidory malinowe,4szt ogórka surowego.
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,1/2 papryczki chili,sól ,pieprz
  • masło łyżka do podsmażenia

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w piórka i zeszklic,dodać pokrojoną w pół plasterki kiełbasę i podsmażyc.
    Cukinię ,ogórki i pomidory obrane ze skórki pokroić w kostke.
    Wrzucić do rondla do cebuli i kiełbasy.
    Dodać papryczkę chili i przyprawy.
    Gotować pół godz.warzywa puszczą sok ,tak,że wody nie trzeba będzie dolewać.
    Ja lubię chrupkie warzywa,więc ten czas mi wystarczył do zrobienia lecza.Jeśli chcecie leczo bardziej rozgotowane,musicie dłużej gotowac.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.


    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (17)

Futka 10 września
Pyszne, pożywne i aromatyczne <3
Nevermore 10 września
Leczo zawsze i wszędzie i koniecznie z jakąś wkładką, pycha :)
fafiatko 10 września
Przepyszne! Z duza iloscia warzyw jest najlepsze!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 6 papryk po 2 szt.czerwona,zielona i żółta
  • 2 cebule,cukinia ponad 1 kg
  • 800g kiełbasy śląskiej drobiowej
  • 4 pomidory malinowe,4szt ogórka surowego.
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,1/2 papryczki chili,sól ,pieprz
  • masło łyżka do podsmażenia
Składniki