Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Leczo z kapusty i pieczarek"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 22
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20261
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 22
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20261
Składniki
Kapustę poszatkuj, sparz wrzątkiem, odcedź. Zagotuj 3/4 litra wody, przypraw solą, pieprzem, wegetą. Włóż kapustę i chwilę gotuj. Ziemniak obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Drobno pokrój marchew i paprykę. Pomidor obierz i pokrój w ćwiartki, pieczarki – w plastry, po czym skrop je sokiem z cytryny, by nie ściemniały.
Na oleju podsmaż marchewkę, cebulę, czosnek, paprykę. Dodaj pieczarki i smaż aż odparuje woda. Włóż do kapusty, dodaj starty ziemniak, cukier i duś razem na małym ogniu.
Włóż dwie łyżki masła, wsyp natkę, wymieszaj, ale już nie gotuj. Przypraw do smaku. Danie smakuje z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach, podsmażonymi na maśle i posypanymi koperkiem. Można podać z pieczywem lub ryżem.
Porcje 5 Przygot. 40 min Cena 0,80 zł Kalorie 290 kcal
Jadwiga Smolińska z KoronowaŹródło: Takie jest życie