Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Leczo z cukinią"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Mięso umyj, pokrój w kostkę, oprósz kucharkiem, chili, pieprzem oraz mąką. Orzeszki rozdrobnij blenderem.
Rozgrzej w garnku 2 łyżki oleju i podsmaż mięso. Wsyp orzeszki, dodaj musztardę, kminek, kurkumę i smaż razem ok. 5 minut.
Pokrój cebulę, podsmaż i dodaj do mięsa. Cukinię obierz, pokrój w kostkę (z dużych okazów usuń najpierw pestki). Podsmaż ją na tłuszczu z cebuli, dołóż do mięsa. Włóż także pokrojone papryki, wsyp soczewicę. Wlej szklankę gorącej wody, nakryj naczynie i duś na małym ogniu ok. 40 minut.
Kiedy mięso jest już miękkie, przypraw potrawę jeszcze raz do smaku. Przed podaniem posyp posiekaną kolendrą lub natką. Podaj z ziemniakami albo ryżem.
Agata Brzana z Iwonicza ZdrojuŹródło: Takie jest życie