Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z cukini świetnie sprawdza się na letnie obiady :) Można podawać z ugotowanym ryżem lub ziemniakami, ale także dobrze sprawdza się jako samodzielne danie.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 66
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 66
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy, następnie smażymy na łyżce oleju na głębokiej patelni. Kroimy kiełbasę idodajemy do cebuli i czosnku, chwilę wszystko jeszcze podsmażamy, nastepnie obieramy pieczarki i kroimy w paski, dodajemy na patelnię i dusimy chwilę pod przykryciem. Kolejno obieramy i kroimy w kostkę cukinię i wrzucamy na patelnię. Paprykę i pomidory zaparzamy we wrzatku po czym zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę, dodajemy to do naszego leczo i pod przykryciem dusimy kilka minut do miękkości cukini.
Po podduszeniu całości dodajemy przyprawy, zgodnie z uznaniem. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy. I nasze danie jest gotowe.