Leczo warzywne z makaronem

Leczo warzywne z makaronem
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Szybki i smaczny obiad.

Składniki

  • Cukinia mała 1 szt.
  • Kapusta biała mała 1 główka
  • Pomidory w zalewie 1 puszka
  • Pieczarki świeże 25 dag
  • Wywar warzywny 2 litry
  • Sól i pieprz do smaku
  • Makaron gruby 1 opakowanie
  • Świeże zioła

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, odcedzić i zahartować zimną wodą. Warzywa oczyścić, pokroić, włożyć do garnka, zalać rosołem. Doprawić do smaku i ugotować do miękkości, pod koniec gotowania dodać pomidory z zalewą, w razie potrzeby doprawić do smaku. Podawać na ciepło z przygotowanym makaronem i ozdobić ziołami według uznania.

Składniki
  • Cukinia mała 1 szt.
  • Kapusta biała mała 1 główka
  • Pomidory w zalewie 1 puszka
  • Pieczarki świeże 25 dag
  • Wywar warzywny 2 litry
  • Sól i pieprz do smaku
  • Makaron gruby 1 opakowanie
  • Świeże zioła
Składniki