Leczo pieczarkowe z parówkami

Leczo pieczarkowe z parówkami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: przyjaciel
Proste, szybkie, smaczne i tanie danie, więcej słów nie trzeba, bo ten smak sam się obroni :)

Składniki

  • parówki (serdelki) ok 500g
  • 500 g pieczarek
  • 200 g boczku wędzonego
  • cały por pozbawiony starych liści
  • 1 większa czerwona papryka
  • puszka krojonych pomidorów, mogą być świeże
  • 3 ząbki przeciśniętego czosnku
  • 3 średnie ogórki małosolne lub kiszone
  • 1 kopiasta łyżka przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz mielony, cukier, papryka ostra do smaku masło do przysmażenia produktów

Przygotowanie

  1. . Pokrojoną paprykę, pieczarki i por lekko przesmażyć na 1 łyżce masła, wrzucić do garnka, na ty samym tłuszczu smażyć kawałki boczku i parówki.
    Również dołożyć do potrawy dodając czosnek i pokrojone w kostkę ogórki i pomidory z puszki.
    Przed końcem dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy wg gustu.

Komentarze do przepisu (3)

fafiatko 23 czerwca
Na bogato!
przyjaciel 26 czerwca
Dziękuję :)
Docherro 26 czerwca
Z dobrymi parówkami to zawsze,pycha:)
Składniki
  • parówki (serdelki) ok 500g
  • 500 g pieczarek
  • 200 g boczku wędzonego
  • cały por pozbawiony starych liści
  • 1 większa czerwona papryka
  • puszka krojonych pomidorów, mogą być świeże
  • 3 ząbki przeciśniętego czosnku
  • 3 średnie ogórki małosolne lub kiszone
  • 1 kopiasta łyżka przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz mielony, cukier, papryka ostra do smaku masło do przysmażenia produktów
Składniki