Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj na obiad zrobiłam leczo, jak zwykle u mnie na mięsie. Podobno na południu kraju robią na kiełbasie a na Mazowszu nawet na parówkach. Ale to jest moja ulubiona wersja.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4819
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 947
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4819
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 947
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Składniki
Na małym ogniu smażę cebule aż się zeszkli, wtedy cebule spycham na jedna stronę, zwiększam ogień wkładam pokrojony na "frytkę" lekko obity tłuczkiem schab. Jak się lekko zrumieni dosypuję paprykę i cukinię.( miałam kawałek białej i czerwonej) potem pokrojone pomidory bądź sos pomidorowy.
Jak pomidory się rozpadną bądź sos przesmaży dodaję przyprawy do smaku, papryki słodkiej to nawet łyżkę. Potem sos zagęszczam rozrobioną w wodzie mąką ziemniaczaną, do uzyskania ulubionej konsystencji dodaje odpowiednią ilość wody. Sprawdzam jeszcze raz poziom przyprawienia, jeśli jest zbyt kwaśne można dodać odrobinę cukru pół łyżeczki
Pod sam koniec dodaję bazylię, jeśli macie suszoną to można dodać podczas przyprawiania. Całość podaję na ryżu zabarwiony kurkumą.