Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1043
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1268
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12680
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1043
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1268
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12680
Składniki
Do garnka wrzucamy masło i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebule. Kiełbasę kroimy w księżyce i wrzucamy do cebuli żeby tłuszcz się wytopił. Pieczarki kroimy drobno i wrzucamy do garnka, czekamy aż woda z nich wyparuję i się ładnie zarumienią. Gdy pieczarki będą podsmażone dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę i dusimy pod przykryciem. Po ok 10-15min dodajemy pokrojoną cukinie w księżyce i dalej dusimy. Można podlać odrobiną wody. Następnie wlewamy passate i dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy. Gotujemy przez około 20 min na małym ogniu tak aby warzywa były miękkie co jakiś czas mieszając. Ewentualnie doprawiamy.