Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1089
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 47
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 180
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 75
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1089
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 47
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 180
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 75
Składniki
W garnku rozgrzewamy olej i dodajemy do niego przygotowane przyprawy. Smażymy kilka minut w celu wydobycia smaku i aromatu. Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę i razem z posiekanym czosnkiem dodajemy do garnka z powstała pastą. Smażymy przez kolejnych kilka minut.
Pomidory myjemy i blendujemy na gładką masę. Przelewamy do garnka i dodajemy odrobinę wody. Chwilę gotujemy, a w międzyczasie szykujemy resztę składników.
Warzywa obieramy, z dyni i papryk usuwamy nasiona. Dynię, cukinię i papryki kroimy w kostkę o podobnej wielkości, a pieczarki na ćwiartki. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Zawartość garnka powinna minimalnie wystawać ponad wodę.
Gotujemy do miękkości składników, pod koniec dodajemy natkę pietruszki i w razie potrzeby doprawiamy solą.