Leczo

Leczo
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: catha
Miseczka pysznego, aromatycznego leczo jest dobra zarówno na obiad jak i ciepłą kolację. Z chlebem, z ryżem, a nawet z kaszą smakuje wyśmienicie. Polecam:)

Składniki

  • 2 cukinie
  • 2 papryki
  • 2 laski ulubionej kiełbasy
  • 2 cebule
  • 3 pomidory
  • sól
  • słodka papryka - 2 łyżeczki
  • świeżo zmielony pieprz i pieprz cytrynowy
  • 1 duży słoik koncentraru pomidorowego
  • szczypta chilli
  • olej

Przygotowanie

  1. Warzywa kroimy w kostkę lub w półplasterki, kiełbasę w plasterki.
    Na oleju w większym garnku podsmażamy kiełbasę i cebulę do zarumienienia, dorzucamy paprykę (cały czas mieszamy), pomidory a na końcu cukinię ( ja obieram ze skórki ale oczywiście nie trzeba).

  2. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem, pieprzem cytrynowym, słodką papryką i szczyptą chili. Jak już wszystko ładnie się połączy i delikatnie przesmaży wlewamy koncentrat pomidorowy i gotujemy przez około 10 minut, co jakiś czas mieszając.
    Przygotowanie tego dania zajmuje dosłownie godzinkę, a mamy naprawdę pożywny i przepyszny obiad.

Komentarze do przepisu (3)

bryssska 06 sierpnia 2019
Uwielbiam ;-D
SlodkoSlodka83 08 sierpnia 2019
Dawno nie robiłam,smaczne :-)
rosynka 11 sierpnia 2019
Mniam-mniam, pysznosci!
Składniki
  • 2 cukinie
  • 2 papryki
  • 2 laski ulubionej kiełbasy
  • 2 cebule
  • 3 pomidory
  • sól
  • słodka papryka - 2 łyżeczki
  • świeżo zmielony pieprz i pieprz cytrynowy
  • 1 duży słoik koncentraru pomidorowego
  • szczypta chilli
  • olej
Składniki