Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żal byłoby nie zrobić skoro warzywa rosną we własnym ogrodzie. Można je zrobić bez wędliny, można zrobić z wędliną. Wszystko zależy od naszych upodobań.
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 275
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 36
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 745
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 153
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 47
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 275
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 36
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 745
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 153
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 47
Składniki
Aby leczo było smaczne a warzywa chrupiące - należy je podsmażać osobno. Zaczynam od przygotowania sobie sporego garnka z grubym dnem, do którego będę przekładać kolejne warzywa. W osolonej wodzie gotuję fasolkę pokrojoną na trzy części.Uważam, aby jej nie przegotować. Powinna być lekko twardawa. Odsączam na sicie i przesypuję do przygotowanego wcześniej garnka. Następnie, na patelni rumienię kiełbasę pokrojoną w półplasterki . Łyżką cedzakową przekładam do garnka a na tłuszczu podsmażam pokrojoną cebulę. Chwilę smażę, często mieszając. Na głębokiej patelni rozpuszczam łyżkę smalcu i dodaję pokrojoną paprykę. Kiedy lekko zmięknie-przekładam do garnka - zachowując tłuszcz na którym podduszam pokrojoną cukinię . Lekko oprószam solą i pieprzem. Mieszam dokładnie ale delikatnie wszystkie składniki, garnek wstawiam na wolnym ogniu i dodaję ajwar z koncentratem oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podlewam odrobiną wody lub bulionu. Doprawiam wędzoną papryką, solą, pieprzem i odrobiną cukru. Można dodać zioła lub natkę pietruszki.