Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 206
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 206
Składniki
Cebule pokroić i podsmażyć, dodać resztę pokrojonych warzyw. Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć i dodać do warzyw. Doprawić solą, pieprzem i maggi. Gotować do miękkości. Ja najbardziej lubię zagryzać leczo białym pieczywem. Leczo można przygotować w słoikach na zimę. Dusić wówczas krócej, gorącą masę wlożyć do słoików i pasteryzować w piekarniku ok. 25 min.