Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Na gorącym oleju podsmażyłam pół kilograma kiełbasy pokrojonej w talarki i 3 posiekane cebule. Kiedy kiełbasa się podsmażyła, dodałam papryki pokrojone w kosteczkę: 2 czerwone, 1 żółta i 2 zielone, mieloną paprykę ostrą oraz garść natki pietruszki. Podlałam niewielką ilością wody, osoliłam i opieprzyłam do smaku. Kiedy papryka była prawie miękka, dodałam 2 pomidory pokrojone w kosteczkę. Po około 5 minutach dodałam zasmażkę zrobioną z 20 g smalcu i 2 łyżek mąki.