Leczo

Leczo
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: smakowisko
Najbardziej znana w Polsce węgierska potrwa.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę także pokroić w kostkę. Warzywa posypać 1 łyżką vegety. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na niej pieczarki z cebulą. Gdy pieczarki zmiękną przełożyć je do dużego garnka.


  2. Papryki umyć, wydrążyć pestki i pokroić w kostkę. Na taj samej patelni rozgrzać odrobinę oleju i smażyć paprykę przez około 5 minut. W między czasie obrać cukinie i także pokroić ją w kostkę. Wrzucić na patelnię, posypać 1 łyżką vegety i smażyć razem z papryką dalsze 5 minut. Całość przełożyć do garnka z pieczarkami.

  3. Kiełbasę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i przesmażyć chwilę na tej samej patelni. Wrzucić do garnka z warzywami.


  4. Ogórki pokroić w kostkę, fasolę osączyć z zalewy i dodać do garnka z warzywami. Całość zamieszać.

  5. Dodać koncentrat pomidorowy, około 200 g ketchupu ( wszytko zależy od tego jak pikantne dania, kto lubi), posolić, popieprzyć i podlać wodą. Całość gotować na wolnym ogniu około 30 minut, od czasu do czasu mieszając.

Komentarze do przepisu (8)

dorcia41 03 lipca 2013
Z fasolą i ogórkami lecza jeszcze nie robiłam, a że lubię nowe smaki nie omieszkam spróbować :))) przepis na... Czytaj całość »
Z fasolą i ogórkami lecza jeszcze nie robiłam, a że lubię nowe smaki nie omieszkam spróbować :))) przepis na 5 ale kciuka zostawiam i pozdrawiam :)))
dorcia41 04 lipca 2013
Leczo super od teraz będę robić tylko w ten sposób, podziękowania dla siostry :))) polecam :))
martaskowronek26 05 lipca 2013
Bardzo łatwy przepis i do tego zapowiada się uczta dla podniebienia :) Polecam też mojego bloga o leczo -... Czytaj całość »
Bardzo łatwy przepis i do tego zapowiada się uczta dla podniebienia :) Polecam też mojego bloga o leczo - http://leczo.net.pl :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki