Łazanki z prawdziwkami

Łazanki z prawdziwkami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Wiecie jak to jest prowadzić bloga kulinarnego? To Wam powiemy. Gotujecie i gotujecie, klasyka, domowe obiady często schodzą na dalszy plan. A my jak po powrocie z wakacji, domagamy się tzw. schaboszczaka, a w tym przypadku łazanek i ukochanych grzybów.

Składniki

  • 250 g makaronu typu łazanki
  • 250 g surowego boczku
  • 1 cebula
  • 250 g świeżych borowików
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
    Pokrojony boczek przysmażamy na suchej patelni, dodajemy grzyby, posiekaną cebulę. Chwilę smażymy, lekko podlewamy bulionem.
    Wrzucamy poszatkowaną kapustę, dusimy pod przykryciem przez kwadrans (aż kapusta zmięknie).
    Makaron i pozostałe składniki mieszamy z posiekanym koperkiem.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (1)

BEATA1978 3 dni temu
Pyszne muszą być takie łazanki :)
Składniki
  • 250 g makaronu typu łazanki
  • 250 g surowego boczku
  • 1 cebula
  • 250 g świeżych borowików
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz
Składniki