Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łazanki z pomidorami"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 239
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 239
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie al dente (na pół twardo), osącz na durszlaku. Kapustę kiszoną opłucz kilkakrotnie w zimnej wodzie. Osącz i drobno pokrój. Podlej niewielką ilością wody, wlej łyżkę oleju i duś pod przykryciem ok. 20 minut.
Namoczone suszone grzyby drobniutko pokrój i dodaj do kapusty. Pieczarki oraz cebulę oczyść i pokrój. Rozgrzej niewielką ilość oleju i podsmaż razem oba . Przełóż do garnka z kapustą. Dodaj kilka ziarenek ziela angielskiego, listek laurowy oraz obrane ze skórki, pokrojone pomidory.
Włóż koncentrat pomidorowy, wsyp łyżeczkę cukru, szczyptę soli. W razie potrzeby wlej do kapusty trochę wody i duś około 15 minut. Kiedy kapusta będzie już miękka, włóż ugotowane łazanki, wymieszaj i jeszcze chwilę podgrzewaj.
Przypraw łazanki. Możesz też garnek z potrawą wstawić do piekarnika i zapiekać kilka minut. To dobry sposób na podgrzanie dania.
<strong>Przepis nadesłała Anna Góralska z Jabłonowa</strong>Źródło: Takie jest życie