Łazanki z młodą kapustą i boczniakiem.

Łazanki z młodą kapustą i boczniakiem.
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Docherro
Łazanki wyszły bardzo smaczne.Boczniak świetnie zastępuje mięso i jest o wiele zdrowszy od mięsa.Polecam:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić.
    Dodać pokrojonego w kostkę boczniaka i usmażyć.

    Kapustę pokroić na ćwiartki i ugotować.Ja to zrobiłam dzień wcześniej.

    Makaron ugotować i odcedzić.

  2. Kapustę odcisnąć z wody i pokroić.
    Dodać do cebulki i boczniaka.

    Smażyć do odparowania resztek wody.
    Doprawić do smaku pieprzem,solą i czym jeszcze lubicie.

    Dodać do makaronu,dokładnie wymieszać i przez chwilę zasmażyć.

  3. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (18)

fafiatko 24 maja 2019
Przepis petarda! Juz sobie wyobrazilam ten delikatny smak i te aromaty!
pelen_brzuszek 24 maja 2019
pyszności :)
Maudie 24 maja 2019
MNIAM!!!!!!!!!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki