Łazanki z młodą kapustą

Łazanki z młodą kapustą
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Rodzina z pewnością poprosi o dokładkę. Polecam.

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • 200 g makaronu (kokardki, świderki, rurki)
  • 300 g kiełbasy np. krakowskiej
  • 1 cebula
  • 1papryczka chili
  • 2-3 ząbki czosnku
  • przyprawy: sól, pieprz, kumin
  • kilka łyżek oleju rzepakowego

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno poszatkować. Ugotować w lekko osolonej wodzie.
    Młoda kapusta gotuje się szybko, więc jakieś 20-25 minut zupełnie wystarczy. Gdy woda się zagotuje dodać jeszcze do kapusty szczyptę kuminu.
    W drugim garnku ugotować (również w osolonej wodzie) makaron. Następnie go odcedzić.
    Do rondla wlać olej. Kolejno wrzucić pokrojoną cebulę, papryczkę chili, kiełbasę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
    Poddusić pod przykryciem kilka minut. Później dodać odcedzoną kapustę i makaron. Doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i można podawać.

Komentarze do przepisu (4)

KulinarnaChwila 05 czerwca
to coś dla mnie, kapustka i łazanki, mniam ;)
kucharka-amatorka 05 czerwca
Dla mnie też. Dzięki za komentarz
fafiatko 07 czerwca
Pycha jaka delikatna i z moimi ulubionymi dodatkami!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 główka młodej kapusty
  • 200 g makaronu (kokardki, świderki, rurki)
  • 300 g kiełbasy np. krakowskiej
  • 1 cebula
  • 1papryczka chili
  • 2-3 ząbki czosnku
  • przyprawy: sól, pieprz, kumin
  • kilka łyżek oleju rzepakowego
Składniki