Łazanki z kiszoną kapustą

Łazanki z kiszoną kapustą
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Polska kuchnia jest najlepsza. Może czasami wynosi się to z domu, może po prostu coś zasmakuje. Jednak często wracam do tych smaków.

Składniki

  • 200 g makaronu łazanki
  • 250 g kiszonej kapusty
  • 1 liść laurowy
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 100 g boczku wędzonego (plastry)
  • kminek mielony
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron ugotowałem z przepisu zawartego na opakowaniu. Przelałem zimną wodą i odcedziłem.




    Kapustę posiekałem przełożyłem do rondla. Dolałem zimnej wody (ok. 100 ml), wrzuciłem liść laurowy i dusiłem na wolnym ogniu do miękkości kapusty. Odparowałem nadmiar płynów.




    Posiekaną cebulę zeszkliłem na oleju, dodałem drobno pokrojony boczek, chwilę podsmażyłem. Dodałem do kapusty. Doprawiłem do smaku kminkiem, solą i pieprzem.




    Do całości dodałem łazanki, chwilę razem podsmażałem.

Komentarze do przepisu (3)

ciacho50 03 marca 2016
Na pewno są bardziej wyraziste w smaku, niż ze słodką kapustą. Fajna miska.;)
Jagoda50 03 marca 2016
Kuchnia Polska to moja ulubiona ,a łazanki poprostu pyszne.
BEATA1978 03 marca 2016
Pyszne, z kiszoną smakują mi najlepiej :)
Składniki
  • 200 g makaronu łazanki
  • 250 g kiszonej kapusty
  • 1 liść laurowy
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 100 g boczku wędzonego (plastry)
  • kminek mielony
  • sól, pieprz
Składniki