Łazanki z kapustą kiszoną

Łazanki z kapustą kiszoną
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
Smaczne

Składniki

Przygotowanie

  1. Kapustę kroimy , wrzucamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy 2 liście laurowe , 4 szt ziela angielskiego i gotujemy ok 35-40 min pod przykryciem.

  2. 2 cebule kroimy w kostkę , podsmażamy. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i pokrojone pieczarki . Wszystko razem podsmażamy do odparowania wody z pieczarek.

  3. Całość przekładamy do kapusty , przyprawiamy solą , pieprzem , chilli ,kminkiem . I zostawiamy na małym ogniu, w między czasie gotujemy makaron . Gdy będzie al dente przekładamy do kapusty , mieszamy i gotowe

Komentarze do przepisu (2)

wisnia85 23 października 2012
mmm ale mam smaka na łazanki :)
lilaniki 23 października 2012
To jest pyszne! Już w ulubionych, wkrótce na stole dzięki
Składniki
Składniki