Łazanki z kapustą kiszoną

Łazanki z kapustą kiszoną
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
Smaczne

Składniki

  • pieczarki, 500 g
  • kapusta kiszona, 500 g
  • makaron łazanki, 1 op
  • cebula, 2 szt
  • Kiełbasa u mnie wiejska, 300 g
  • liść laurowy, 2 szt
  • ziele angielskie, 4 kulki
  • sól, pieprz, chilli, kmin

Przygotowanie

  1. Kapustę kroimy , wrzucamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy 2 liście laurowe , 4 szt ziela angielskiego i gotujemy ok 35-40 min pod przykryciem.

  2. 2 cebule kroimy w kostkę , podsmażamy. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i pokrojone pieczarki . Wszystko razem podsmażamy do odparowania wody z pieczarek.

  3. Całość przekładamy do kapusty , przyprawiamy solą , pieprzem , chilli ,kminkiem . I zostawiamy na małym ogniu, w między czasie gotujemy makaron . Gdy będzie al dente przekładamy do kapusty , mieszamy i gotowe

Komentarze do przepisu (2)

wisnia85 23 października 2012
mmm ale mam smaka na łazanki :)
lilaniki 23 października 2012
To jest pyszne! Już w ulubionych, wkrótce na stole dzięki
Składniki
  • pieczarki, 500 g
  • kapusta kiszona, 500 g
  • makaron łazanki, 1 op
  • cebula, 2 szt
  • Kiełbasa u mnie wiejska, 300 g
  • liść laurowy, 2 szt
  • ziele angielskie, 4 kulki
  • sól, pieprz, chilli, kmin
Składniki